4.3 млрд. пътници по света са платили на авиокомпаниите приблизително

...
 4.3 млрд. пътници по света са платили на авиокомпаниите приблизително
Коментари Харесай

Колко печелят авиокомпаниите от чекиране на багаж?

 4.3 милиарда пасажери по света са платили на самолетните компании почти 28.1 милиарда $ през 2018 година под формата на такси, свързани с техния багаж, предава Forbes.
Стойността на приходите от спомагателните екстри за клиенти, които се прибавят към техните летищни такси, набъбват доста през последните години – растеж от цели 128% в интервала 2014-2018 година, показва Айлин Макормак, търговски шеф в CarTrawler

Това е ирландска компания, която от време на време спонсорира отчети за пътническите такси, изготвяни от консултантите от IdeaWorks.

От IdeaWorks пресмятат, че приходите на самолетните компании по света от спомагателни услуги през 2018 година възлизат на 92.2 милиарда $. Преди 20 години, когато никой не е следял тези доходи, сумата е била доста по-ниска.

Това е по този начин, тъй като нормално самолетните компании включват цената на всички услуги, като се изключи застраховките и продуктите от безмитните магазини, в сбора на техните такси.

Въпреки че множеството превозвачи започнаха да поглеждат към приходите от спомагателни услуги, тази ниша към момента се характеризира с огромен капацитет за напредък. От тези 92.9 милиарда $ спомагателни доходи възлизат на едвам 10% от общите разноски по света за хвърчене, които през предходната година възлизат на 854 милиарда $.

Разходите по света за въздухоплаване набъбват през последните години с темпове от 7% до 9%, до момента в който световният БВП записва растеж от 3.2% на годипна база.

В наши дни самолетните компании мислят способи за повишение на приходите както от чекиране на багаж, по този начин и от всички спомагателни услуги, които оферират. Тези старания включват способи за таксуване на обичайни услуги, които преди бяха включени в главната цена на билета, предложение на „ нови ” услуги, както и увеличение на типовете багаж, който да попада под условията за таксуване.

Освен това промишлеността се пробва да предлага редица нови артикули и услуги на клиентите сега, в който те закупуват билети онлайн.

Сред тези услуги попадат: билети за спортни и развлекателни събития, резервации за заведения за хранене, визити на спа или козметични центрове, екскурзии, облекла, нови куфари и софтуерни устройства.

Подобни екстри към този момент могат да бъдат срещнати в уеб страниците за резервации на самолетни билети. Това дава обещание доста нарастване на приходите от спомагателни услуги за самолетните компании, които се възползват от данни, като желанията на потребителите, задачите на пътуването, финансов статус и впрочем.Това съставлява голям капацитет за увеличение на приходите на превозвачите, които мъчно другояче биха могли да усилят цените на билетите заради сериозната конкуренция в този бранш.

Всичко това се случва на фона на действителността, че в действителност към 50% от пасажерите заобикалят да заплащат в допълнение за багажа си. Те или носят багаж, който влиза в безплатните параметри, или се възползват от партньорски стратегии, които ги освобождават от такса при чекиране.

Ако всички спомагателни багажи бъдат таксувани с такса от 25 или 30 $, то общите доходи на превозвачите по света от багаж елементарно биха могли да минат нивото от 60 милиарда $.

Приходите от багаж в размер на 28.1 милиарда $ на самолетните компании по света през 2018 година са над два пъти по-високи по отношение на обстановката преди четири години. За съпоставяне, тези доходи през 2014 година са възлизали на 13.4 милиарда $.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР